5. Tussentijdse evaluaties
Doelgroepnetwerken met een positief deskundigenadvies voor vier jaar voeren na twee jaar een tussentijdse zelfevaluatie uit op het geldende toetsingskader.
Dit doen zij om te beoordelen of de organisatie zich blijft ontwikkelen en verbeteren. Deze tussentijdse evaluatie vindt plaats op elk niveau. De zelfevaluatie is opgebouwd aan de hand van de criteria voor een doelgroepnetwerk, Kenniscentrum, REC en DEC.
Het doelgroepnetwerk laat de tussentijdse evaluatie uitvoeren door een externe visitatiecommissie. Als input voor de tussentijdse evaluatie kijkt deze externe visitatiecommissie onder andere naar tekortkomingen die in de voorgaande visitatie(s) zijn geconstateerd. Daarnaast kijkt de visitatiecommissie naar nieuwe ontwikkelingen en activiteiten die de doorontwikkeling van het doelgroepnetwerk goed weergeven.
De resultaten van de tussentijdse evaluatie worden door de visitatiecommissie gedeeld met de beoordelingshouder/aanvrager vanuit het doelgroepnetwerk. Het doelgroepnetwerk deelt de bevindingen op zijn beurt met de CElz. De CElz bespreekt de bevindingen tijdens de maandelijkse vergadering. De uitkomsten van de tussentijdse evaluatie hebben geen effect op het verlengen of intrekken van het positief deskundigenadvies.